Implantologia dentară
Implanturile dentare au devenit tratamentele protetice cele mai de succes pe plan mondial, care imbunatatesc remarcabil calitatea vietii pacientilor la un pret comparabil cu cel al lucrarilor protetice traditionale.
Implantul dentar reprezinta o radacina dentara artificiala, un “surub” din titan ce inlocuieste radacina naturala a dintelui care lipseste. Acesta se insera in osul maxilar sau mandibular, sub anestezie locala, printr-o interventie chirurgicala complet nedureroasa. Dupa o perioada de osteointegrare de 4 luni la mandibula si de 6 luni la maxilar, se poate face lucrarea definitiva, fie ea coroana, punte sau proteza. In perioada osteointegrarii pacientii pot beneficia de lucrari provizorii.
Daca aveti nevoie sa inlocuiti unul sau mai multi dinti, implantul este o alternativa mult mai buna decat traditionala punte dentara, deoarece nu implica slefuirea dintilor vecini edentatiei, fiind astfel mult mai estetic si mai fiziologic.
Implanturile dentare sunt mijlocul cel mai eficace de fixare a protezelor totale. Proteza se va atasa pe implanturi prin intermediul unor capse , asigurand o mult mai buna stabilitate, retentivitate si confort pe termen lung.
Procentul de succes al implanturilor dentare este foarte mare: 97% la mandibula si 90% la maxilar, la mandibula existand un os de o densitate superioara celui din maxilar.